top of page
Frugal or visionary: the Netherlands in the European fiscal debate (in Dutch)
Frugal or visionary: the Netherlands in the European fiscal debate (in Dutch)

Mon, 27 Sept

|

Online

Frugal or visionary: the Netherlands in the European fiscal debate (in Dutch)

Bezuinigen of investeren in een veerkrachtige, groene en digitale economie? Voor die keuze staat Europa met haar begrotingsbeleid. Waarom stelt Nederland zich eigenlijk op als zuinige boekhouder en maken wij geen heldere keuzes?

Registration is closed
See other events

Time & Location

27 Sept 2021, 16:00 – 17:00 CEST

Online

About the event

Sara Murawski is medewerker bij het Sustainable Finance Lab, waar zij zich bezighoudt met een project over Europees begrotingsbeleid. Daarnaast werkt ze voor de Handel Anders! coalitie en het digitale platform Crash Course.

Roel Beetsma is hoogleraar Macro-economie en vice-decaan van de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de European Fiscal Board en voorzitter van de commissie Europese economie, die recent haar rapport publiceerde.

Marieke Blom is de hoofdeconoom van ING Nederland en bestuurslid van de KVS (Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde).

Jasper Lukkezen is hoofdredacteur van ESB (Economische Statistische Berichten) en schrijft een wekelijkse column voor het FD. Daarnaast is hij universitair docent aan de Universiteit Utrecht en bestuurslid van de KVS (Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde).

Harald Benink is hoogleraar Banking and Finance aan Tilburg University en als senior research associate verbonden aan de Financial Markets Group van de London School of Economics. Hij is tevens voorzitter van het European Shadow Financial Regulatory Committee en lid van het Sustainable Finance Lab.

Share this event

bottom of page